دستورالعملی برای آسان شدن تحمل سختی ها
مواقعی میشود که انسان نسبت به اوضاع زندگیاش بنای نارضایتی میگذارد و آستانه تحملش در برابر سختیها کم میشود.
یکی از راههایی که عامل قوت قلب انسان شده و باعث میشود تحمل سختیها بر انسان آسانتر شود این است که در این مواقع سختیهای بزرگتر را به یاد بیاورد. اینکه انسان بیاندیشد اگر خدا میخواست بلایایی بسیار سختتر این مشکلات نصیب انسان میشد؛ ولی خداوند با لطف خود آن بلایا را از او دفع نموده.
بیجهت نیست که توصیه کردهاند وقتی دچار مصیبتی شدید، مصائب اولیاء الهی را متذکر شوید. چراکه سختی و بزرگی امتحانات و مصائب آنها باعث میشود انسان بداند تنها او نیست که دچار چنین مشکلاتی شده است. بلکه بندگان شایسته فراوانی به سختیهایی بهمراتب بزرگتر از سختیهای او گرفتارشدهاند و در برابر آنها صبر نمودهاند و این مسئله برای او نوعی قوت قلب میشود تا سختیها را تحمل کند.
از امام محمدباقر علیهالسلام روایتشده که فرمودند:
إِنْ أُصِبْتَ بِمُصِیبَةٍ فِی نَفْسِکَ أَوْ فِی مَالِکَ أَوْ فِی وُلْدِکَ فَاذْکُرْ مُصَابَکَ بِرَسُولِ اللَّهِ (صلّی الله علیه وآله) فَإِنَّ الْخَلَائِقَ لَمْ یُصَابُوا بِمِثْلِهِ قَطُّ. (الکافی ؛ ط -الاسلامیة ؛ ج3 ؛ ص220)
اگر در خودت و یا مالت و یا فرزندانت به مصیبتى گرفتار شدى، مصیبتهاى رسول خدا صلّی الله علیه وآله را یاد کن؛ زیرا همانا هیچکدام از مخلوقات مانند او گرفتار مصیبت نشدند.
برای مطالعه بیشتر:
کتاب رضایت از زندگی؛ نوشته حجت الاسلام عباس پسندیده