یادداشت‌های یک طلبه

یادداشت‌های یک طلبه

امام رضا علیه‌السلام: «رحمت خدا بر آن بنده‏‌اى که امر ما را زنده گرداند (به این صورت که) تعالیم ما را فرا گیرد و آنها را به مردم بیاموزد؛ زیرا اگر مردم زیبایی‌هاى سخن ما را بدانند، بى‌گمان از ما پیروى می‌کردند». (عیون أخبار الرضا علیه‌‏السلام، ج1، ص307)

طبقه بندی موضوعی
پیوندها

یکی از شروط استجابت دعا

چهارشنبه, ۱۵ اسفند ۱۳۹۷، ۱۱:۵۵ ب.ظ


خداوند در قرآن کریم می فرماید:

«أَمَّنْ یُجیبُ الْمُضْطَرَّ إِذا دَعاهُ وَ یَکْشِفُ السُّوءَ»[1]

(آیا معبودهاى بى ‏ارزش مشرکین بهترند) «یا کسى که دعاى مضطر و درمانده را هنگامى که او را بخواند به اجابت مى ‏رساند و گرفتارى و بلا را بر طرف مى‏کند»؟!

 

بر طبق این آیه، یکی از شئون خداوند متعال این است که دعاى مضطر و درمانده‌ای که از او می‌خواهد، اجابت مى ‏نماید و گرفتارى و بلا را از او بر طرف مى ‏کند.

از این آیه می‌توان چنین استفاده کرد که: «اگر می‌خواهیم خداوند گرفتاری ما را برطرف نماید، باید مضطر باشیم».

«مُضْطَرّ» به کسی گفته می‌شود که از همه جا قطع امید داشته باشد و هیچ چاره‌ای برای رفع مشکلش نداشته باشد.

اضطرار در دعا یعنی اینکه انسان از همه جا قطع امید کرده باشد و امیدش فقط و فقط به خدا باشد. یعنی باورش چنین باشد که اگر خدا بخواهد، توسط اسبابی مشکل مرا رفع خواهد کرد؛ ولی اگر خدا نخواهد، هیچ کسی یا چیزی نمی‌تواند مرا اجابت نماید.



[1] سوره نمل، آیه 62

ارسال نظر

تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.