یادداشت‌های یک طلبه

یادداشت‌های یک طلبه

امام رضا علیه‌السلام: «رحمت خدا بر آن بنده‏‌اى که امر ما را زنده گرداند (به این صورت که) تعالیم ما را فرا گیرد و آنها را به مردم بیاموزد؛ زیرا اگر مردم زیبایی‌هاى سخن ما را بدانند، بى‌گمان از ما پیروى می‌کردند». (عیون أخبار الرضا علیه‌‏السلام، ج1، ص307)

طبقه بندی موضوعی
پیوندها

جهنم


روز قیامت را "یَومَ تُبلَی السرائِر" نامیده‌اند، به خاطر اینکه پرده‌ها کنار می‌رود. روزی که انسان اعمال خوب و بدش را حاضر می‌بیند. روزی که در دادگاه الهی برای حسابرسی از اعمالش حاضر میشود.

علاوه بر اهوال و ترس‌هایی که در روز قیامت سراغ انسان گناهکار می‌آید، عذاب دیگری نیز است که خوف و اندوهش قابل وصف نیست و آن عبارت است از شرمساری در پیشگاه خداوند است؛ شرمساری از نافرمانی‌هایی که کرده؛ و شرمساری از کفران نعمت‌هایی که نموده.

 

از امام صادق علیه‌السلام روایت‌شده که فرمودند:

لَوْ لَمْ یَکُنْ لِلْحِسَابِ مَهُولَةٌ إِلَّا حَیَاءُ الْعَرْضِ‏ عَلَى اللَّهِ تَعَالَى وَ فَضِیحَةُ هَتْکِ السِّتْرِ عَلَى الْمَخْفِیَّاتِ لَحَقٌّ لِلْمَرْءِ أَنْ لَا یَهْبِطَ مِنْ رُءُوسِ الْجِبَالِ وَ لَا یَأْوِیَ إِلَى عُمْرَانٍ وَ لَا یَأْکُلَ وَ لَا یَشْرَبَ وَ لَا یَنَامَ إِلَّا عَنِ اضْطِرَارٍ مُتَّصِلٍ بِالتَّلَفِ. (مصباح الشریعة ؛ ص85)

ترجمه:

اگر بنابرفرض برای حساب روز قیامت هیچ هول و خوفى غیر خوف عرضه کردن اعمال به خداوند متعال و رسوایی دریده شدن پرده ستر از روى هر آنچه پنهان‌شده است نبود، جاى آن داشت که آدمى هرگز از سر کوه به زیر نیاید و در آبادانی زندگی نکند و چیزى نخورد و نیاشامد مگر به مقدار ضرورت به‌قدری تلف نشود.

ارسال نظر

تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.