یادداشت‌های یک طلبه

یادداشت‌های یک طلبه

امام رضا علیه‌السلام: «رحمت خدا بر آن بنده‏‌اى که امر ما را زنده گرداند (به این صورت که) تعالیم ما را فرا گیرد و آنها را به مردم بیاموزد؛ زیرا اگر مردم زیبایی‌هاى سخن ما را بدانند، بى‌گمان از ما پیروى می‌کردند». (عیون أخبار الرضا علیه‌‏السلام، ج1، ص307)

طبقه بندی موضوعی
پیوندها

غذای روح!

پنجشنبه, ۱ تیر ۱۳۹۶، ۱۱:۲۹ ق.ظ


خداوند در قرآن کریم انسان را مأمور به تفکر در طعام خویش کرده است:

"فَلْیَنْظُرِ الْإِنْسانُ إِلى‏ طَعامِه"۱

ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺑﺎﻳﺪ ﺑﻪ ﻏﺬﺍﻯ ﺧﻮﻳﺶ ﺑﻨﮕﺮﺩ.

 

سؤال این است مراد از طعام چه طعامی است؟ و منظور از نگاه در طعام چیست؟

در روایتی از امام باقر علیه‌السلام, از طعام با عنوان "علم" تعبیر شده است و مراد از نگاه در طعام این است که انسان دقت کند که این علم چه علمی است و از چه کسی اخذ می‌شود؟

در روایت است که از آن حضرت پرسیدند: مراد از طعام در آیه "فَلْیَنْظُرِ الْإِنْسانُ إِلى‏ طَعامِه" چه طعامی است؟ حضرت فرمودند:

"علمه الذی یأخذه، عمن یأخذه"۲:

مراد از طعام، علمش است که از چه کسی یاد می‌گیرد؟!

 

انسان دو نوع تغذیه دارد: "تغذیه جسمی" و دیگری چیزی مهم‌تر از آن به نام "تغذیه روحی و فکری".

وقتی انسان نسبت به غذای خوراکی خود این‌همه حساسیت به خرج می‌دهد که چه چیزی بخورد و از چه چیز پرهیز کند، به‌طریق‌اولی باید در مورد غذای روحی و فکری‌اش دقت نماید؛ که چه چیز می‌آموزد و از کجا فراگیرد. چراکه علم و آموخته‌های او سعادت اخروی‌اش را رقم خواهد زد و این برای دقت کردن سزاوارتر است.

 

پی‌نوشت:

۱. سوره عبس، آیه۲۴

۲. کافی، ج۱، ص۵۰

  • ۹۶/۰۴/۰۱

ارسال نظر

تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.