یادداشت‌های یک طلبه

یادداشت‌های یک طلبه

امام رضا علیه‌السلام: «رحمت خدا بر آن بنده‏‌اى که امر ما را زنده گرداند (به این صورت که) تعالیم ما را فرا گیرد و آنها را به مردم بیاموزد؛ زیرا اگر مردم زیبایی‌هاى سخن ما را بدانند، بى‌گمان از ما پیروى می‌کردند». (عیون أخبار الرضا علیه‌‏السلام، ج1، ص307)

طبقه بندی موضوعی
پیوندها

اعتمادبه‌نفس مذموم و اعتمادبه‌نفس پسندیده

يكشنبه, ۷ آبان ۱۳۹۶، ۱۱:۱۲ ب.ظ

اعتمادبه‌نفس دو نوع است:

الف) اعتمادبه‌نفس مذموم: اگر اعتمادبه‌نفس در مقابل اعتماد به خدا باشد مذموم خواهد بود. این نوع اعتمادبه‌نفس به معنی احساس کاذب بی‌نیازی از خدا و منیت است؛ اینکه خود را مالک حقیقی داشته‌هایش بداند و تمام بهره‌هایش را از آن خود بداند و این از بدترین حالات انسان در مقابل پروردگارش است.

ب) اعتمادبه‌نفس ممدوح: ولی اگر اعتمادبه‌نفس در مقابل اعتماد به غیر باشد، پسندیده خواهد بود. این نوع اعتمادبه‌نفس به معنی خودباوری و عدم تکیه بر غیر خداوند است. چنین انسانی خود را فقط نیازمند پروردگار دانسته و تمام موفقیت‌هایش را از عنایات او می‌شمارد.

  • ۹۶/۰۸/۰۷

ارسال نظر

تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.