یادداشت‌های یک طلبه

یادداشت‌های یک طلبه

امام رضا علیه‌السلام: «رحمت خدا بر آن بنده‏‌اى که امر ما را زنده گرداند (به این صورت که) تعالیم ما را فرا گیرد و آنها را به مردم بیاموزد؛ زیرا اگر مردم زیبایی‌هاى سخن ما را بدانند، بى‌گمان از ما پیروى می‌کردند». (عیون أخبار الرضا علیه‌‏السلام، ج1، ص307)

طبقه بندی موضوعی
پیوندها


در بسیاری از منابع روایی شیعه و سنی آمده است که رسول خدا صلی الله علیه و آله در بارۀ سبط دلبندشان حضرت حسن بن علی علیه السلام فرمودند:

«حُسَیْنٌ‏ مِنِّی‏ وَ أَنَا مِنْ حُسَیْنٍ أَحَبَّ اللَّهُ مَنْ أَحَبَّ حُسَیْنا»[1]

حسین از من است و من از حسین هستم. خدا دوست دارد کسی را که حسین را دوست بدارد.

 

در مورد اینکه مراد از « حسین از من است» چیست، دو وجه میتوان ذکر کرد:

وجه اول این است که حضرت سیدالشهدا ء علیه السلام از نسل و ذریه رسول خدا صلی الله علیه و آله است. لذا حضرت رسول (ص) ان حضرت را از خود دانست.

وجه دوم هم این است که اباعبدالله علیه السلام در خلقیات و فضائل مانند اشرف کائنات محمد مصطفی صلّی الله علیه و آله بود.

 

اما در مورد اینکه معنی فرمایش « من از حسین هستم» چیست، چند بیان گفته شده است.

تفسیر معروف این کلام این است که، از آنجا که امام حسین علیه السلام تداوم بخش رسالت رسول خدا صلی الله علیه و آله بود و با قیام و شهادت خود دین آن حضرت را احیاء کرد، حضرت سیدالانبیاء علیه السلام خود را از امام حسین علیه السلام دانستند؛ زیرا این سیدالشهداء علیه السلام بود که نام و آئین آن حضرت را احیاء نمود؛ و از اینجاست که گفته اند: «الاسلامُ محمدیُّ الحُدوث و حُسَینیُّ البَقاء».

تفسیر دیگر این است که حضرت رسول (ص) با این حدیث کمال اتحاد روحی و اتصال معنوی و پیوند قلبی بین خود و حسین بن علی (ع) را بیان فرموده اند.

دیگر این که این روایت اشاره به «وحدت کامل فکری، روحی و رفتاری آن دو بزرگوار» دارد.

معنای دیگری که برای این بیان نورانی میتوان ذکر کرد این است که حضرت رسول صلی الله علیه و آله خواستند بگوین که «من و حسین هردو از یک حقیقت هستیم».

 

حضرت سیدالانبیاء علیه السلام پس از آنکه چنین پیوند عمیق خود و حسین بن علی علیه السلام را بیان کردند، دوستی ایشان را دوستی خداوند فرمودند.

چه بسا رسول خدا صلی الله علیه و آله خواستند بگویند: «حال که حسین و من یکی هستیم و از طرف دیگر دوستی و دشمنی با من دوستی و دشمنی با خداوند است، پس دوستی و دشمنی با حسین نیز دوستی و دشمنی با خداوند است».



[1] کامل الزیارات ؛ ص52


ارسال نظر

تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.