یادداشت‌های یک طلبه

یادداشت‌های یک طلبه

امام رضا علیه‌السلام: «رحمت خدا بر آن بنده‏‌اى که امر ما را زنده گرداند (به این صورت که) تعالیم ما را فرا گیرد و آنها را به مردم بیاموزد؛ زیرا اگر مردم زیبایی‌هاى سخن ما را بدانند، بى‌گمان از ما پیروى می‌کردند». (عیون أخبار الرضا علیه‌‏السلام، ج1، ص307)

طبقه بندی موضوعی
پیوندها

اهل کتاب به چه کسانی گفته می‌شود؟

شنبه, ۲ تیر ۱۳۹۷، ۱۱:۲۶ ب.ظ

اصطلاح «اهل کتاب» ریشه‌ای قرآنی دارد؛ همچنان‌که خداوند در قرآن کریم این اصطلاح را در موارد متعددی دربارۀ بخشی از کفار به کار برده است؛ مثل آیۀ زیر که می‌فرماید:

«قُلْ یا أَهْلَالْکِتابِتَعالَوْا إِلىکَلِمَةٍ سَواءٍ بَیْنَنا وَ بَیْنَکُمْ أَلاَّ نَعْبُدَ إِلاَّ الله وَ لا نُشْرِکَ بِهِ شَیْئاً وَ لا یَتَّخِذَ بَعْضُنا بَعْضاً أَرْباباً مِنْ دُونِ الله فَإِنْ تَوَلَّوْا فَقُولُوا اشْهَدُوا بِأَنَّا مُسْلِمُون»[1]


در روایات معصومین علیهم‌السلام نیز این اصطلاح به‌وفور استعمال شده است؛ همچنان‌که در مجامع روایی می‌توان آن‌ها را مشاهده کرد.

 

اهل کتاب احکام فقهی مخصوص به خود را دارند که در باب‌هایی همچون طهارت، صلات، جهاد، نکاح و صید و ذباحه از آن‌ها بحث شده است.

 

مشهور فقها عنوان اهل کتاب را بر یهودیان و مسیحیان منطبق کرده و مجوسیان را از مصادیق آن ندانستهاند و در اینکه سامریّه و صابئین از اهل کتاب هستند یا نه، اختلاف وجود دارد.[2]

 

اهل کتاب در تقسیمی دیگر به حربى و ذمّى تقسیم مىشوند که در جای خود به‌تفصیل از آن‌ها بحث شده است.



[1] آل‌عمران/ 64

[2] فرهنگ فقه مطابق مذهب اهل‌بیت علیهم‌السلام، ج‏1، ص 736


  • ۹۷/۰۴/۰۲

ارسال نظر

تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.