یادداشت‌های یک طلبه

یادداشت‌های یک طلبه

امام رضا علیه‌السلام: «رحمت خدا بر آن بنده‏‌اى که امر ما را زنده گرداند (به این صورت که) تعالیم ما را فرا گیرد و آنها را به مردم بیاموزد؛ زیرا اگر مردم زیبایی‌هاى سخن ما را بدانند، بى‌گمان از ما پیروى می‌کردند». (عیون أخبار الرضا علیه‌‏السلام، ج1، ص307)

طبقه بندی موضوعی
پیوندها

از امام صادق علیه السلام روایت شده که رسول خدا صلی‌الله‌علیه‌وآله بعد از تلاوت آیۀ «الَّذِینَ إِذا أَصابَتْهُمْ مُصِیبَةٌ قالُوا إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَیْهِ راجِعُونَ أُولئِکَ عَلَیْهِمْ صَلَواتٌ مِنْ رَبِّهِمْ وَ رَحْمَةٌ وَ أُولئِکَ هُمُ الْمُهْتَدُون»[1] فرمودند:

(خداوند برای کسانی که در هنگام  مصیبت صبر کردند سه پاداش میدهد) یکی از آن سه پاداش «درودها» از ناحیۀ خداوند است؛ پاداش دوم «رحمت الهی» است؛ و پاداش سوم عبارت است از «هدایت یافتن».


امام صادق علیه السلام بعد از نقل این کلام رسول خدا صلی‌الله‌علیه‌وآله فرمودند:

«هَذَا لِمَنْ أَخَذَ اللَّهُ مِنْهُ شَیْئاً قَسْراً»[2]

این پاداش‏ها براى کسى است که برخلاف میلش خداوند چیزى از او گرفته باشد.

 

با توجه به این آیه و روایت، خداوند در قبال مصائبی که برخلاف میل انسان به او می‌رسد، پاداشهایی را به او عنایت می‌کند؛ و شاید آیۀ زیر اشاره به همین موضوع دارد که:

«عَسى‏ أَنْ تَکْرَهُوا شَیْئاً وَ هُوَ خَیْرٌ لَکُمْ»[3]

بسا چیزى خوش‌آیند شما نباشد، در حالی که آن چیز براى شما خیر باشد‏.



[1] بقره، آیه 156 و 157؛ ترجمه: (صابران را مژده ده) همانان که چون مصیبتى به ایشان رسد، مى‏گویند: ما از آن خداییم و ما فقط به سوى او باز مى‏گردیم؛ اینانند که درودها و رحمتى از پروردگارشان بر آنان نثار مى‏شود و اینان خود هدایت یافتگانند.

[2] الخصال؛ ج‏1؛ ص 130

[3] بقره، ص 216

  • ۹۷/۰۸/۱۴

ارسال نظر

تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.