یادداشت‌های یک طلبه

یادداشت‌های یک طلبه

امام رضا علیه‌السلام: «رحمت خدا بر آن بنده‏‌اى که امر ما را زنده گرداند (به این صورت که) تعالیم ما را فرا گیرد و آنها را به مردم بیاموزد؛ زیرا اگر مردم زیبایی‌هاى سخن ما را بدانند، بى‌گمان از ما پیروى می‌کردند». (عیون أخبار الرضا علیه‌‏السلام، ج1، ص307)

طبقه بندی موضوعی
پیوندها


در یکی از روایات تاریخی چنین نقل شده که سلمان فارسی رضی‌الله‌عنه از رسول خدا صلی‌الله‌علیه‌وآله درخواست کرد تا آن حضرت سفارشی خطاب به برادرش و اهل بیت و نسل و ذریه‌اش بفرماید.


آن حضرت در ضمن نامه‌ای که به مهر خاتم خودشان و خط امیرالمؤمنین علیه‌السلام نوشته شد، فرمودند:

«بسم الله الرحمن الرحیم هذا کتاب من محمد رسول الله سأله سلمان وصیة بأخیه مابنداذ فروخ و أهل بیته و عقبه من بعده ما تناسلوا من أسلم منهم أو أقام على دینه؛ سلام الله أحمد إلیک الله الذى أمرنى أن أقول لا إله إلا الله وحد لا شریک له أقولها و آمر الناس بها؛ و إن الخلق خلق الله و الامر کله لله خلقهم و لغاتهم و هو ینشئهم وإلیه المصیر؛ و إن کل أمر یزول و کل شئ یبید و یفنى و کل نفس ذائقة الموت؛ من آمن بالله و رسوله کان له فی الآخرة ترعة الفائزین ومن أقام على دینه ترکناه فلا إکراه فی الدین»

به نام خداوند رحمن و رحیم؛ این نامه‌ای است از محمد رسول خدا (صلی‌الله‌علیه‌وآله) که در پاسخ به درخواست سلمان مبنی بر سفارشم به برادر او «مابنداذ فروخ» و اهل بیت و نسل و ذریه‌اش اعم از مسلمان و غیر مسلمان، نوشته شده است.

سلام خدا بر تو (برادر سلمان و خاندانش). خداوند مرا مأمور کرده است تا (او را یکتا دانسته و) بگویم «خدایی جز او نیست و شریکی برای او نیست» و مأمور هستم تا از مردم بخواهم که خدا را یکتا بدانند؛ و مأمورم تا بگویم تمامی موجودات مخلوق خداوند یکتا هستند و تمامی امور در دست خدا بوده و بازگشت همه به او است.

هر امری و هر چیزی از بین می‌رود و هر نفسی طعم مرگ را خواهد چشید.

هرکس به خدا و رسولش ایمان بیاورد، در آخرت در جایگاه والای رستگاران خواهد بود و هر کس ایمان نیاورد و بر  دین و اعتقاد خودش باقی بماند، اجباری به ایمان آوردن و پذیرش دین اسلام برای او نیست.

 

آن حضرت در ادامه، سفارش سلمان را به خاندان او نموده و او را با این عبارات توصیف کردند:

«أن الله فضل سلمان على کثیر من المؤمنین و أنزل على فی الوحى أن الجنة إلى سلمان أشوق من سلمان إلى الجنة و هو ثقة و أمین و تقى نقى ناصح لرسول الله و للمؤمنین و سلمان منا أهل البیت»[1]

همانا «خداوند سلمان را بر بسیاری از مؤمنین فضیلت داده» و در وحیی که بر من نازل کرده است فرموده است که «شوق بهشت برای سلمان، بیشتر از اشتیاق سلمان به بهشت است». سلمان شخص «مورد اطمینان» و «امین» و «پرهیزکار» و «پاکیزه» و «خیرخواه رسول خدا و مؤمنین» است؛ و «سلمان از ما اهل بیت است».



[1] ذکر أخبار إصبهان، تألیف الحافظ أبى نعیم أحمد بن عبد الله الاصبهانی، طبع فی مدینة لیدن المحروسة بمطبعة بریل 1934 م، ج1، ص 52 و 53

ارسال نظر

تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.