یادداشت‌های یک طلبه

یادداشت‌های یک طلبه

امام رضا علیه‌السلام: «رحمت خدا بر آن بنده‏‌اى که امر ما را زنده گرداند (به این صورت که) تعالیم ما را فرا گیرد و آنها را به مردم بیاموزد؛ زیرا اگر مردم زیبایی‌هاى سخن ما را بدانند، بى‌گمان از ما پیروى می‌کردند». (عیون أخبار الرضا علیه‌‏السلام، ج1، ص307)

طبقه بندی موضوعی
پیوندها

تأثیرگذارتر از کلام

دوشنبه, ۱۷ دی ۱۳۹۷، ۱۰:۰۶ ب.ظ

هدایت مردم و دعوت آنان به سوی خدا و به سوی دین و مذهب حق، یا با کلام است و یا با رفتار؛ ولی دعوت آنان به وسیلۀ رفتار تأثیرگذارتر است؛ زیرا وقتی دعوت کننده، خودش به آنچه به آن دعوت می‌کند عامل است، مخاطب به درستی کاری که به آن دعوت می‌شود اطمینان بیشتری پیدا می‌کند و وقتی مخاطب ببیند همنوع خودش قادر به آراسته شدن به فضائل و ترک منهیات است، باور می‌کند که او هم می‌تواند در این راه قدم بردارد.

 

از امام صادق علیه السلام روایت شده که فرمودند:

«کُونُوا دُعَاةً لِلنَّاسِ بِغَیْرِ أَلْسِنَتِکُمْ لِیَرَوْا مِنْکُمُ الْوَرَعَ وَ الِاجْتِهَادَ وَ الصَّلَاةَ وَ الْخَیْرَ فَإِنَّ ذَلِکَ دَاعِیَةٌ»[1]

با غیر زبان خودتان مردم را (به کیش و مذهب خود)[2] دعوت کنید، مردم باید ورع و کوشش و نماز و خیر شما را ببینند (تا به راه شما هدایت شوند) زیرا این کارها خودشان دعوت‏کننده هستند.

 

قسمت دوم روایت یعنی عبارت «لِیَرَوْا مِنْکُمُ الْوَرَعَ وَ الِاجْتِهَادَ وَ الصَّلَاةَ وَ الْخَیْرَ فَإِنَّ ذَلِکَ دَاعِیَةٌ» بیان‌گر معنی دعوت با رفتار است و تقوا، نماز، تلاش در راه خدا را مصادیق رفتاری معرفی می‌کند که مردم را به سوی خیر دعوت می‌کنند.



[1] الکافی (ط - الإسلامیة)، ج‏2، ص 78

[2] مرآة العقول فی شرح أخبار آل الرسول، ج‏8، ص 65

ارسال نظر

تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.