یادداشت‌های یک طلبه

یادداشت‌های یک طلبه

گاهی مطلبی تأثیرگذار می‌خوانم؛ سخنانی حکیمانه می‌شنوم؛ با نکاتی جالب مواجه می‌شوم.
اینجاست که حیفم می‌آید این مطالب را از دست دهم؛ نمی‌خواهم فراموششان کنم؛ و البته دوست دارم دیگران نیز از این مطالب بهره‌مند شود؛
مخصوصاً اگر این مطالب، کلام‌الله باشند که به عبارت خود قرآن «أحسن الحدیث» است؛
و یا فرمایشات معصومین علیهم‌السلام باشند که خودشان دربارۀ آن فرموده‌اند: «حدیث ما دل‌ها را زنده می‌کند».
این وبلاگ وسیله‌ای است برای این هدف تا چنین مطالبی ثبت‌ و منتشر شوند.

طبقه بندی موضوعی
پیوندها

انسان «ممکن الخطاء» است، نه جائز الخطاء!

پنجشنبه, ۵ ارديبهشت ۱۳۹۸، ۱۲:۵۷ ق.ظ


«انسان جائز الخطاء»! شاید بارها این جمله را شنیده و بازگو کرده ایم؛ ولی نکته ای در این مطلب است که اگر به آن توجه نشود، شاید انسان در کردار خود دچار خطاهای بزرگی شود.

 

اگر در جملۀ فوق، جواز به معنی امکان باشد و منظور از جائز الخطاء بودن انسان، ممکن الخطاء بودن او باشد، این جملۀ درستی است؛ زیرا به غیر انبیاء و ائمه علیهم السلام که دارای مقام عصمت هستند، صدور خطا و گناه از بقیۀ انسان ها ممکن است.

ولی اگر در جملۀ فوق، جواز به معنی جایز و روا بودن باشد و منظور از جائز الخطاء بودن انسان، این باشد که صدور خطا و گناه از او هیچ اشکالی ندارد، این جملۀ درستی نیست؛ زیرا هرچند انسان معصوم نیست و ممکن است دچار عصیان شود، ولی این بدین معنی نیست که انسان برای ارتکاب معصیت، توجیه و اجازه داشته باشد؛ بلکه انسان باید همیشه سعی در ترک معصیت داشته باشد و اگر چنانچه در اثر غفلت و وسوسه دچار خطا شد، باید فوراً توبه نماید و تصمیم بر عدم تکرار آن بگیرد.

  • ۹۸/۰۲/۰۵

ارسال نظر

تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.