یادداشت‌های یک طلبه

یادداشت‌های یک طلبه

گاهی مطلبی تأثیرگذار می‌خوانم؛ سخنانی حکیمانه می‌شنوم؛ با نکاتی جالب مواجه می‌شوم.
اینجاست که حیفم می‌آید این مطالب را از دست دهم؛ نمی‌خواهم فراموششان کنم؛ و البته دوست دارم دیگران نیز از این مطالب بهره‌مند شود؛
مخصوصاً اگر این مطالب، کلام‌الله باشند که به عبارت خود قرآن «أحسن الحدیث» است؛
و یا فرمایشات معصومین علیهم‌السلام باشند که خودشان دربارۀ آن فرموده‌اند: «حدیث ما دل‌ها را زنده می‌کند».
این وبلاگ وسیله‌ای است برای این هدف تا چنین مطالبی ثبت‌ و منتشر شوند.

طبقه بندی موضوعی
پیوندها

یکی از اعتقادات ما این است که انبیاء و ائمه معصومین علیهم‌السلام نه تنها معصیت نمی‌کنند بلکه فکر معصیت هم از آن­ها سر نمی­زند.

این مسئله ناشی از نوع بینش حضرات معصومین نسبت به گناه است. این حضرات نسبت به حقیقت گناه، معرفت و علمی یقینی دارند و همین امر باعث می­شود که نه تنها گناه نکنند، بلکه فکر گناه هم ننمایند.

برای تقریب به ذهن شدن این مسئله مثال­های مختلفی بیان شده است. از جمله اینکه گفته شده، آیا می­شود که انسان در ذهن خودش تصمیم بگیرد که فرزند دلبندش را بکشد؟! هرگز! این عمل، آنقدر وقیح و دور از شأن انسانیت و حتی حیوانیت است که انسان حتی فکر این را هم نمی­تواند بکند که روزی فرزند عزیزش را به قتل برساند!

مثال دیگرش هم خوردن نجاست است! آیا کسی فکر خوردن نجاست و فضولت خودش را می­کند؟ً! این عمل هم آنقدر پلید است که حتی فکر کردن به آن هم باعث تهوع­ می­شود.

حضرات معصومین علیهم­السلام نیز، نسبت به قبح، پلیدی و ضرر نافرمانی از پروردگار یقین دارند و همین امر باعث شده که آنان حتی در فکر خود نیز میل به معصیت نداشته باشند.

ارسال نظر

تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.