یادداشت‌های یک طلبه

یادداشت‌های یک طلبه

امام رضا علیه‌السلام: «رحمت خدا بر آن بنده‏‌اى که امر ما را زنده گرداند (به این صورت که) تعالیم ما را فرا گیرد و آنها را به مردم بیاموزد؛ زیرا اگر مردم زیبایی‌هاى سخن ما را بدانند، بى‌گمان از ما پیروى می‌کردند». (عیون أخبار الرضا علیه‌‏السلام، ج1، ص307)

طبقه بندی موضوعی
پیوندها

دو جهت از جهات اهمیت نماز در آیه ی قرآن

يكشنبه, ۱۳ مرداد ۱۳۹۸، ۰۸:۰۰ ب.ظ


«إِنَّنىِ أَنَا اللَّهُ لَا إِلَاهَ إِلَّا أَنَا فَاعْبُدْنىِ وَ أَقِمِ الصَّلَوةَ لِذِکْرِى»[1]

من «اللَّه» هستم معبودى جز من نیست. مرا بپرست، و نماز را براى یاد من بپا دار.

 

با توجه به این آیه شریفه درصدد بیان دو جهت از جهات اهمیت نماز هستیم:

 

جهت اول اهمیت نماز:

طبق تفسیر اکثر مفسران، مراد از عبارت شریف «أَقِمِ الصَّلَوةَ لِذِکْرِى» این است که هر وقت متذکر شدى که نمازى بر عهده دارى، آن را بخوان. خواه در وقت نماز باشى و خواه نباشى.[2] یعنی گذشت اول وقت یا گذشت وقت ادای نماز باعث نشود که نماز را ترک کرده و اهمیتی به این نماز ندهید.

نماز آنقدر مهم است که و لو در خارج وقت اداء یا با گذشت وقت فضیلت آن نیز دارای اثرات فراوان است. هرچند عدم اتیان عامدانه نماز در وقت ادایش معصیت است.

 

جهت دوم اهمیت نماز:

در این آیه قبل از عبارت «أَقِمِ الصَّلَوةَ لِذِکْرِى»، دستور به عبادت داده شده است(اعْبُدْنىِ).

جمله کریمه «اعْبُدْنىِ» شامل تمام عبادت ها می شود که نماز هم جزئی از آنهاست. ولی بعد از این فرمایش، دستور نماز خواندن را به طور خاص ذکر کرد بدین جهت که هم اهمیت نماز را برساند، و هم بفهماند که نماز از هر عملى که خضوع عبودیت را ممثل کند و ذکر خداى را به قالب در آورد، بهتر است»[3]



[1] سوره طه، آیه 14

[2] ترجمه مجمع البیان فی تفسیر القرآن

[3] ترجمه المیزان، ج‏14، ص 194

ارسال نظر

تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.