یادداشت‌های یک طلبه

یادداشت‌های یک طلبه

امام رضا علیه‌السلام: «رحمت خدا بر آن بنده‏‌اى که امر ما را زنده گرداند (به این صورت که) تعالیم ما را فرا گیرد و آنها را به مردم بیاموزد؛ زیرا اگر مردم زیبایی‌هاى سخن ما را بدانند، بى‌گمان از ما پیروى می‌کردند». (عیون أخبار الرضا علیه‌‏السلام، ج1، ص307)

طبقه بندی موضوعی
پیوندها

فرق مسافت شرعی با حدّ ترخُّص

جمعه, ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۹، ۰۴:۲۲ ب.ظ


دو مورد از اصطلاحاتی که در رساله‌های توضیح‌المسائل و مسائل شرعی فراوان با آن‌ها مواجه می‌شویم، اصطلاح «مسافت شرعی» و اصطلاح «حدّ تَرَخُّص» است.

 

«مسافت شرعی» مقداری است که لازم است مسافری که سفرش (رفت و برگشتش) به اندازه‌ی آن مسافت یا بیشتر از آن است، نماز ظهر و عصر و عشا را شکسته به جا آورد و نباید روزه بگیرد (مشروط به اینکه شرایط دیگر مسافر شرعی را نیز داشته باشد).

این مسافت، هشت فرسخ است و برابر با حدود 44 کیلومتر (براساس نظرات مختلف مراجع) می‌باشد.[1]

 

«حدّ تَرَخُّص» جایى است که از آنجا دیوار شهر را دیده نمی‌شود و اذان شهر به گوش نمی‌رسد.

کسى که قصد سفر شرعی (رفت و برگشت مجموعاً هشت فرسخ و بیشتر) را دارد ، اگر به جایى برسد که دیوار شهر را نبیند و اذان آن را نشنود باید نماز را شکسته بخواند و روزه‌اش را افطار نماید، اگر چه هنوز به مسافت شرعی (حدود 22 کیلومتر) نرسیده باشد.[2]



[1] توضیح المسائل مراجع، جلد 1، ص683 و 951؛ نشر دفتر انتشارات اسلامى قم، چاپ هشتم، 1424 ه‍ ق

[2] همان منبع، ص689و و 951

ارسال نظر

تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.