یادداشت‌های یک طلبه

یادداشت‌های یک طلبه

امام رضا علیه‌السلام: «رحمت خدا بر آن بنده‏‌اى که امر ما را زنده گرداند (به این صورت که) تعالیم ما را فرا گیرد و آنها را به مردم بیاموزد؛ زیرا اگر مردم زیبایی‌هاى سخن ما را بدانند، بى‌گمان از ما پیروى می‌کردند». (عیون أخبار الرضا علیه‌‏السلام، ج1، ص307)

طبقه بندی موضوعی
پیوندها

پیامبری که در قرآن، «امت» نامیده شده است

جمعه, ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۹، ۱۰:۲۳ ب.ظ

قرار نیست مردم هر طور فکر کنند و هر طور رفتار نمایند، ما هم همان‌طور فکر و رفتار داشته باشیمراحت بگویم: «همرنگ جماعت شدن برای رسوا نشدن» سخن کاملاً غلطی است.

مهم این است که عقیده و مسلک حق را تشخیص بدهیم؛ آن‌وقت است که دیگر همراهی یا عدم همراهی دیگران مهم نخواهد بود.

نمونهی کامل کسانی که مسیر حق را انتخاب کردند و بدون اینکه دیگران او را همراهی کنند بر این مسیر استقامت نمودند، حضرت ابراهیم علیهالسلام بود. تا جایی که خداوند در قرآن کریم، آن حضرت را یک «امّت» نامیده و میفرماید:

«إِنَّ إِبْرَاهِیمَ کاَنَ أُمَّةً»[1]

از امام باقر علیهالسلام نیز روایت شده که دربارهی این آیه فرمودند:

ابراهیم (علیهالسلام) به این خاطر امت دانسته شده است که آن حضرت بر دینی بود که هیچ‌کسی به‌غیراز او متدین به آن دین نبود؛ به همین خاطر ابراهیم (علیهالسلام) امت واحده نامیده شده.[2]

 

 



[1] ابراهیم (به‌تنهایی) امّت بود (سوره نحل، آیه 120)

[2] تفسیر القمی؛ ج‏1؛ ص 392؛ نشر دار الکتاب - قم، چاپ: سوم، 1404 ق.


ارسال نظر

تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.