یادداشت‌های یک طلبه

یادداشت‌های یک طلبه

امام رضا علیه‌السلام: «رحمت خدا بر آن بنده‏‌اى که امر ما را زنده گرداند (به این صورت که) تعالیم ما را فرا گیرد و آنها را به مردم بیاموزد؛ زیرا اگر مردم زیبایی‌هاى سخن ما را بدانند، بى‌گمان از ما پیروى می‌کردند». (عیون أخبار الرضا علیه‌‏السلام، ج1، ص307)

طبقه بندی موضوعی
پیوندها

حکمی جالب درباره‌ روزه‌ی مستحبی

يكشنبه, ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۹، ۰۶:۴۵ ب.ظ


گاهی اتفاق می‌افتد که فردی در غیر از ماه مبارک رمضان، در طول روز چیزی نخورده و نمی‌آشامد و هیچ کاری که از مبطلات روزه محسوب می‌شود را هم مرتکب نمی‌شود.

سؤال این است که آیا این شخص می‌تواند، بدون اینکه از اول نیت روزه داشته باشد، ادامه‌ی روز را نیت روزه‌ی مستحبی نماید؟

پاسخ: یکی از تفاوت‌های روزه‌ی مستحبی با روزه‌ی مباه مبارک رمضان این است که وقت نیت روزه‌ی مستحبی توسعه دارد؛ به عبارت دیگر وقت نیت روزۀ مستحبى از اول شب است تا موقعى که به اندازۀ نیت کردن به مغرب وقت مانده باشد.

بنابراین اگر کسی تا موقعى که به اندازۀ نیت کردن به مغرب وقت مانده، کارى که روزه را باطل مى‌کند انجام نداده باشد و نیت روزۀ مستحبى کند، روزۀ او صحیح است.

 

منبع: توضیح المسائل مراجع، جلد 1، ص 881، مسأله 1553؛ نشر دفتر انتشارات اسلامى قم، چاپ هشتم، 1424 ه‍ ق


ارسال نظر

تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.