یادداشت‌های یک طلبه

یادداشت‌های یک طلبه

گاهی مطلبی تأثیرگذار می‌خوانم؛ سخنانی حکیمانه می‌شنوم؛ با نکاتی جالب مواجه می‌شوم.
اینجاست که حیفم می‌آید این مطالب را از دست دهم؛ نمی‌خواهم فراموششان کنم؛ و البته دوست دارم دیگران نیز از این مطالب بهره‌مند شود؛
مخصوصاً اگر این مطالب، کلام‌الله باشند که به عبارت خود قرآن «أحسن الحدیث» است؛
و یا فرمایشات معصومین علیهم‌السلام باشند که خودشان دربارۀ آن فرموده‌اند: «حدیث ما دل‌ها را زنده می‌کند».
این وبلاگ وسیله‌ای است برای این هدف تا چنین مطالبی ثبت‌ و منتشر شوند.

طبقه بندی موضوعی
پیوندها

اسرار و رموز مراسم «حج»

جمعه, ۱۰ مرداد ۱۳۹۹، ۱۰:۴۳ ق.ظ


مراسم حج درواقع عبادتى را نشان مى ‏دهد که عمیقاً با خاطره مجاهدات ابراهیم علیه‌السلام و فرزندش اسماعیل علیه‌السلام و همسرش هاجر آمیخته است.


قربانى کردن، یادآور مسئله قربانى ابراهیم علیه‌السلام است که عزیزترین عزیزانش و شیرین‏ترین ثمره عمرش را در این میدان درراه خدا ایثار کرد. قربانی کردن رمز گذشت از همه‌چیز درراه معبود است. قربانى کردن مظهرى است براى تهى نمودن قلب از غیر یاد خدا.


جمرات (سه ستون سنگى مخصوصى که حجاج در مراسم حج آن‌ها را سنگ‌باران مى‏کنند و در هر بار هفت‌ سنگ با مراسم مخصوص به آن‌ها مى‏زنند) یادآور خاطره مبارزۀ ابراهیم علیه‌السلام قهرمان توحید با وسوسه ‏هاى شیطان است که سه بار بر سر راه او ظاهر شد و تصمیم داشت او را در این میدان «جهاد اکبر» گرفتار سستى و تردید کند؛ اما هر زمان ابراهیم قهرمان او را با سنگ از خود دور ساخت. مفهوم این مراسم این است که همه شما نیز در طول عمر در میدان جهاد اکبر با وسوسه ‏هاى شیاطین روبرو هستید و تا آن‌ها را سنگسار نکنید و از خود نرانید پیروز نخواهید شد.


هنگامی‌که به «صفا» و «مروه» می‌آییم و مى ‏بینیم گروه‌گروه مردم از این کوه کوچک به آن کوه کوچک تر مى‏ روند و ازآنجا به این بازمی‌گردند و بی‌آنکه چیزى به دست آورده باشند این عمل را تکرار مى‏ کنند، گاه مى ‏دوند و گاه راه مى‏ روند، یادآور داستان سعى و تلاش آن زن باایمان «هاجر» را براى نجات جان فرزند شیرخوارش اسماعیل در آن بیابان خشک و سوزان به خاطر مى ‏آوریم که چگونه بعدازاین سعى و تلاش خداوند او را به مقصدش رسانید، چشمه زمزم از زیر پاى نوزادش جوشیدن گرفت، ناگهان چرخ زمان به عقب برمی‌گردد، پرده‏ ها کنار مى‏ رود و خود را در آن لحظه در کنار «هاجر» مى ‏بینیم و با او در سعى و تلاشش همگام مى ‏شویم که درراه خدا بى سعى و تلاش کسى به‌جایی نمى‏ رسد.

 

تفسیر نمونه؛ ج‏19؛ ص 125 و 126

ارسال نظر

تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.