یادداشت‌های یک طلبه

یادداشت‌های یک طلبه

امام رضا علیه‌السلام: «رحمت خدا بر آن بنده‏‌اى که امر ما را زنده گرداند (به این صورت که) تعالیم ما را فرا گیرد و آنها را به مردم بیاموزد؛ زیرا اگر مردم زیبایی‌هاى سخن ما را بدانند، بى‌گمان از ما پیروى می‌کردند». (عیون أخبار الرضا علیه‌‏السلام، ج1، ص307)

طبقه بندی موضوعی
پیوندها

از رسول خدا صلّی الله علیه و آله روایت شده که فرمودند:

‏«یَخْرُجُ نَاسٌ مِنَ الْمَشْرِقِ فَیُوَطِّئُونَ لِلْمَهْدِیِّ یَعْنِی سُلْطَانَهُ»[1]

مردمى از جانب مشرق قیام نمایند و سلطنت را براى مهدى آماده سازند.


همچنین از علقمة بن عبدالله روایت شده که روزى در خدمت پیغمبر بودیم که عده ‏اى از جوانان بنى هاشم آمدند، از مشاهده آن ها دیدگان پیغمبر صلى اللَّه علیه و آله پر از اشک شد و رنگ مبارکش تغییر کرد. اصحاب عرض کردند: یا رسول اللَّه سیماى مبارکتان گرفته است، ما نمى‏توانیم شما را به این حالت به ببینیم. حضرت فرمود:

«إِنَّا أَهْلُ بَیْتٍ اخْتَارَ اللَّهُ لَنَا الْآخِرَةَ عَلَى الدُّنْیَا وَ إِنَّ أَهْلَ بَیْتِی سَیَلْقَوْنَ بَعْدِی بَلَاءً وَ تَشْرِیداً وَ طَرِیداً حَتَّى یَأْتِیَ قَوْمٌ مِنْ قِبَلِ الْمَشْرِقِ وَ مَعَهُمْ رَایَاتٌ سُودٌ فَیَسْأَلُونَ الْخَیْرَ وَ لَا یُعْطَوْنَهُ فَیُقَاتِلُونَ فَیُنْصَرُونَ فَیُعْطَوْنَ مَا سَأَلُوا وَ لَا یَقْبَلُونَهُ حَتَّى یَدْفَعُوهَا إِلَى رَجُلٍ مِنْ أَهْلِ بَیْتِی فَیَمْلَأُهَا قِسْطاً کَمَا مَلَئُوهَا جَوْراً فَمَنْ أَدْرَکَ ذَلِکَ مِنْکُمْ فَلْیَأْتِهِمْ وَ لَوْ حَبْواً عَلَى الثَّلْجِ»[2]

ما اهل بیتى هستیم که خداوند آخرت را براى ما بر دنیا ترجیح داده، بعد از این اهل بیتم مصیبت‌ها مى‏بینند و از وطن آواره میگردند، تا آنگاه که مردمى که از جانب مشرق با پرچم‌هاى سیاه به طلب حق قیام کنند. این حق را به آنها نمی‌دهند تا جنگ کنند و پیروزى یابند و حق را بگیرند و آن را به مردى از اهل بیت من بسپارند که دنیا را پر از عدل کند چونان که از ظلم پر باشد هر کس، آن زمان را درک کند به آن‌ها بپیوندد اگر چه به رفتن از روى برف باشد (یعنی اگر چه پیوستن به آن‌ها سخت باشد).

 

از امیرالؤمنین علیه‌السلام نیز روایت شده که فرمودند:

«وَیْحاً لِلطَّالَقَانِ فَإِنَّ لِلَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ بِهَا کُنُوزاً لَیْسَتْ مِنْ ذَهَبٍ وَ لَا فِضَّةٍ وَ لَکِنْ بِهَا رِجَالٌ مُؤْمِنُونَ عَرَفُوا اللَّهَ حَقَّ مَعْرِفَتِهِ وَ هُمْ أَیْضاً أَنْصَارُ الْمَهْدِیِّ فِی آخِرِ الزَّمَان‏»[3]

به به از طالقان. خدا را در آنجا گنج‌هائى است که از طلا و نقره نمی‌باشد، بلکه آن گنج‌ها مردان مؤمنى هستند که خدا را به خوبى شناخته‏اند. آن‌ها در آخرالزمان از یاران مهدى (علیه‌السلام) خواهند بود.



[1] اربلى، على بن عیسى، کشف الغمة فی معرفة الأئمة، ج ‏2، ص 477، 2جلد، بنى هاشمى - تبریز، چاپ: اول، 1381ق.

[2] همان کتاب، ص 478

[3] همان کتاب، ص 478

ارسال نظر

تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.