یادداشت‌های یک طلبه

یادداشت‌های یک طلبه

امام رضا علیه‌السلام: «رحمت خدا بر آن بنده‏‌اى که امر ما را زنده گرداند (به این صورت که) تعالیم ما را فرا گیرد و آنها را به مردم بیاموزد؛ زیرا اگر مردم زیبایی‌هاى سخن ما را بدانند، بى‌گمان از ما پیروى می‌کردند». (عیون أخبار الرضا علیه‌‏السلام، ج1، ص307)

طبقه بندی موضوعی
پیوندها


نماز باید همراه با خشوع نمازگزار باشد. همچنان که خداوند می‌فرماید:

«قَدْ أَفْلَحَ الْمُؤْمِنُونَ الَّذِینَ هُمْ فىِ صَلَاتهِمْ خَاشِعُونَ ...»[1] (مؤمنین همان‌ها هستند که در نماز خاشع‌ هستند).

«خشوع» به معنى حالت تواضع و ادب جسمى و روحى است که در برابر شخص بزرگ یا حقیقت مهمى در انسان پیدا مى‏شود و آثارش در بدن ظاهر مى ‏گردد.[2]

با این تعریفی که برای خشوع ذکر کرده‌اند، معلوم می‌شود که ارتکاب گناه و معصیت، با حالت تواضع و ادب بندگی در برابر پروردگار منافات دارد.

طبیعی است که هرگاه بنده‌ای حداقل روزی پنج نوبت با حالت خشوع در برابر پروردگار بایستد و از هر نوع معصیتی که منافات با این حالت خشوع دارد اجتناب کند، رفته‌رفته این حالت در درون او ملکه می‌شود و وقتی ادب بندگی در او ملکه شد، در سایر اوقات نیز از گناه و منکَر اجتناب خواهد کرد. به همین خاطر است پروردگار متعال در قرآن کریم می‌فرماید:

«وَ أَقِمِ الصَّلاةَ إِنَّ الصَّلاةَ تَنْهىعَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْکَرِ»[3]

نماز را برپا دار، که نماز انسان را از کارهاى بسیار زشت و کارهاى ناپسند بازمى‏دارد.



[1] سوره مؤمنون، آیه 1 و 2

[2] تفسیر نمونه، ج‏14، ص: 194

[3] سوره عنکبوت، آیه 45



مطلب مرتبط:

نماز چگونه انسان را از فحشاء و منکر بازمی‌دارد؟ (قسمت اول)

ارسال نظر

تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.