یادداشت‌های یک طلبه

یادداشت‌های یک طلبه

امام رضا علیه‌السلام: «رحمت خدا بر آن بنده‏‌اى که امر ما را زنده گرداند (به این صورت که) تعالیم ما را فرا گیرد و آنها را به مردم بیاموزد؛ زیرا اگر مردم زیبایی‌هاى سخن ما را بدانند، بى‌گمان از ما پیروى می‌کردند». (عیون أخبار الرضا علیه‌‏السلام، ج1، ص307)

طبقه بندی موضوعی
پیوندها

معنی «تمامیت کلمۀ پروردگار» در قرآن کریم

يكشنبه, ۳۱ مرداد ۱۴۰۰، ۰۶:۰۷ ب.ظ

درسی از صفحه صد و چهل و دو قرآن کریم 

خداوند در قرآن کریم میفرماید:«وَ تَمَّتْ کَلِمَةُ رَبِّکَ صِدْقاً وَ عَدْلاً»

 

بر اساس ظاهر سیاق آیات، مراد از «کَلِمَةُ رَبِّکَ» کلمه دعوت اسلامى است با آنچه لازم آن می‌باشد از قبیل نبوت محمد (صلّی الله علیه و آله) و نزول قرآن که عموم کتابهای آسمانی و معارف الهى و کلیات شرایع دینى مشتمل است.

 

مراد از «تمامیت کلمه» نیز رسیدن شرایع آسمانى از مراحل نقص و ناتمامى به مرحله کمال است و مصداقش همین دین محمدى است.

 

تمامیت این کلمه الهى از جهت «صدق» این است که آن‌چنان‌که گفته شده تحقق پذیرد و تمامیت آن از جهت «عدل» این است که مواد و اجزاى آن یکنواخت باشد بدون اینکه به تضاد و تناقض مشتمل شود و هر چیز را آن‌طور که شأنش مىباشد بسنجد، بدون حیف‌ومیل.


منبع: المیزان فی تفسیر القرآن، ج‏7، ص 328 و 329؛ مرحوم علامه طباطبایی


ارسال نظر

تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.