یادداشت‌های یک طلبه

یادداشت‌های یک طلبه

امام رضا علیه‌السلام: «رحمت خدا بر آن بنده‏‌اى که امر ما را زنده گرداند (به این صورت که) تعالیم ما را فرا گیرد و آنها را به مردم بیاموزد؛ زیرا اگر مردم زیبایی‌هاى سخن ما را بدانند، بى‌گمان از ما پیروى می‌کردند». (عیون أخبار الرضا علیه‌‏السلام، ج1، ص307)

طبقه بندی موضوعی
پیوندها

یکی از ثمرات مهم تقوا در بیان قرآن کریم

جمعه, ۲ مهر ۱۴۰۰، ۰۹:۴۶ ق.ظ

درسی از صفحه صد و شصت و سه قرآن کریم

در قرآن کریم یکی از ثمرات تقوا این‌چنین معرفی شده است که:

«وَ لَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرى‏ آمَنُوا وَ اتَّقَوْا لَفَتَحْنا عَلَیْهِمْ بَرَکاتٍ مِنَ السَّماءِ وَ الْأَرْضِ وَ لکِنْ کَذَّبُوا فَأَخَذْناهُمْ بِما کانُوا یَکْسِبُونَ» (سورۀ اعراف، آیه 96)

و اگر اهل شهرها و آبادی‌ها، ایمان مى‏ آوردند و تقوا پیشه مى‏کردند، برکات آسمان و زمین را بر آن‌ها مى‏ گشودیم ولى (آن‌ها حق را) تکذیب کردند ما هم آنان را به کیفر اعمالشان مجازات کردیم.

 

منظور از «برکات زمین و آسمان» نزول باران و روئیدن گیاهان است؛ زیرا در آیات گذشته که مجازاتهاى شدید مجرمان و طغیانگران را شرح مى‏داد، گاهى اشاره به فرود آمدن سیلاب از آسمان و طغیان چشمه‏ها از زمین (همانند طوفان نوح) و گاهى اشاره به صاعقه ها و صیحه‏ هاى آسمانى و گاهى زلزله‏ هاى وحشتناک زمینى شده بود، در آیه مورد بحث این حقیقت مطرح است که این مجازاتها واکنش اعمال خود آنها بود و گرنه اگر انسان پاک و با ایمان باشد به جاى اینکه عذاب از آسمان و زمین فرا رسد، برکات خدا از آسمان و زمین بر او مى ‏بارد، این انسان است که برکات را تبدیل به بلاها مى‏کند.

 

منبع: تفسیر نمونه، ج‏6، ص 265 و 266


ارسال نظر

تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.