یادداشت‌های یک طلبه

یادداشت‌های یک طلبه

امام رضا علیه‌السلام: «رحمت خدا بر آن بنده‏‌اى که امر ما را زنده گرداند (به این صورت که) تعالیم ما را فرا گیرد و آنها را به مردم بیاموزد؛ زیرا اگر مردم زیبایی‌هاى سخن ما را بدانند، بى‌گمان از ما پیروى می‌کردند». (عیون أخبار الرضا علیه‌‏السلام، ج1، ص307)

طبقه بندی موضوعی
پیوندها

درسی از صفحه صد و هشتاد و یک قرآن کریم

در دوران صدر اسلام که تسلط بر مکه در دست مشرکین بود، مشرکین خود را سرپرست و صاحب اختیار مسجدالحرام می‌دانستند و مسلمانان را از ورود به این مکان مقدس بازمی‌داشتند. (وَ هُمْ یَصُدُّونَ عَنِ الْمَسْجِدِ الْحَرام‏)؛ ولی خداوند متعال آنها را شایستۀ سرپرستی مسجد الحرام ندانست و سرپرستی این مکان مقدس را فقط از برای کسانی معرفی کرد که با تقوا و پرهیزکار باشند:

(وَ ما کانُوا أَوْلِیاءَهُ‏ إِنْ أَوْلِیاؤُهُ إِلَّا الْمُتَّقُون‏).[1]

 

نکته: اگر چه این حکم دربارۀ مسجدالحرام گفته شده است، ولى در واقع شامل همه کانون‏ هاى دینى و مساجد و مراکز مذهبى مى ‏شود و متولیان و متصدیان آن‌ها باید از پاک‏ترین و پرهیزکارترین و فعال‏ترین مردم باشند که این کانون‏ ها را پاک و زنده و مرکز تعلیم و تربیت و بیدارى و آگاهى قرار دهند.[2]

 

بنابراین علاوه بر تدبیرو تخصص، یکی از مهمترین شروط مدیریت و سرپرستی در نهادهای اسلامی، تقوا و پرهیزکاری است. در سایۀ پرهیزکاری است که شخص مدیر، از کم کاری، خیانت و تعدی به حقوق دیگران پرهیز می‌کند و در این مدیریت، حدود الهی را رعایت خواهد کرد.



[1] سوره انفال، آیه 34

[2] تفسیر نمونه، ج‏7، ص 156

ارسال نظر

تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.