یادداشت‌های یک طلبه

یادداشت‌های یک طلبه

امام رضا علیه‌السلام: «رحمت خدا بر آن بنده‏‌اى که امر ما را زنده گرداند (به این صورت که) تعالیم ما را فرا گیرد و آنها را به مردم بیاموزد؛ زیرا اگر مردم زیبایی‌هاى سخن ما را بدانند، بى‌گمان از ما پیروى می‌کردند». (عیون أخبار الرضا علیه‌‏السلام، ج1، ص307)

طبقه بندی موضوعی
پیوندها

مردم در مواجه با ثروتمندان فخرفروش دو دسته‌اند:

عده‌ای عقلشان در چشمانشان است و سعادت را در بهره‌مندی از همین متاع دنیوی می‌دانند و آرزو می‌کنند که آنان نیز از این دارایی‌ها بهره‌مند بودند.

عدۀ دیگر که ارزش انسان را با افکار و اعمال او می‌سنجند، سرمایۀ حقیقی انسان را ایمان، عمل صالح و پاداش الهی می‌دانند و هیچ‌گاه به این ثروت‌ها رشک نمی‌برند.


خداوند در آیه 79 و 80 سورۀ قصص، نمونۀ این دو دسته را در جریان فخرفروشی قارون، این‌چنین معرفی می‌نماید:


فَخَرَجَ عَلى‏ قَوْمِهِ فِی زِینَتِهِ

قالَ الَّذِینَ یُرِیدُونَ الْحَیاةَ الدُّنْیا یا لَیْتَ لَنا مِثْلَ ما أُوتِیَ قارُونُ إِنَّهُ لَذُو حَظٍّ عَظِیم‏

وَ قالَ الَّذینَ أُوتُوا الْعِلْمَ وَیْلَکُمْ ثَوابُ اللَّهِ خَیْرٌ لِمَنْ آمَنَ وَ عَمِلَ صالِحاً وَ لا یُلَقَّاها إِلاَّ الصَّابِرُونَ

(روزى قارون) با تمام زینت خود در برابر قومش ظاهر شد. آن‌ها که خواهان زندگى دنیا بودند گفتند: «ای‌کاش همانند آنچه به قارون داده شده است ما نیز داشتیم؛ به‌راستی‌که او بهره عظیمى دارد!»؛ اما کسانى که علم و دانش به آن‌ها داده شده بود گفتند: «واى بر شما ثواب الهى براى کسانى که ایمان آورده ‏اند و عمل صالح انجام مى‏ دهند بهتر است؛ اما جز صابران آن را دریافت نمى ‏کنند».


ارسال نظر

تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.