یادداشت‌های یک طلبه

یادداشت‌های یک طلبه

امام رضا علیه‌السلام: «رحمت خدا بر آن بنده‏‌اى که امر ما را زنده گرداند (به این صورت که) تعالیم ما را فرا گیرد و آنها را به مردم بیاموزد؛ زیرا اگر مردم زیبایی‌هاى سخن ما را بدانند، بى‌گمان از ما پیروى می‌کردند». (عیون أخبار الرضا علیه‌‏السلام، ج1، ص307)

طبقه بندی موضوعی
پیوندها

عاقبت عشق افراطی به امور باطل

شنبه, ۱۴ فروردين ۱۴۰۰، ۰۹:۰۰ ب.ظ

درسی از صفحه چهاردهم قرآن کریم 

قرآن کریم سخن از نافرمانی قومی از بنیاسرائیل میکند که گوساله‌پرست شده بودند:

«وَ إِذْ أَخَذْنا میثاقَکُمْ وَ رَفَعْنا فَوْقَکُمُ الطُّورَ خُذُوا ما آتَیْناکُمْ بِقُوَّةٍ وَ اسْمَعُوا قالُوا سَمِعْنا وَ عَصَیْنا وَ أُشْرِبُوا فیقُلُوبِهِمُ الْعِجْلَ بِکُفْرِهِمْ»[1]

(ما از شما پیمان گرفتیم و کوه طور را بالاى سرتان قرار دادیم و به شما گفتیم دستوراتى را که مىدهیم محکم بگیرید و درست بشنوید اما آن‌ها گفتند شنیدیم و مخالفت کردیم. آرى دل‌های آن‌ها به خاطر کفرشان با محبت گوساله آبیارى شده بود).

 

ازنظر قرآن دلیل اینکه این قوم از بنیاسرائیل سر از نافرمانی پروردگار درآوردند، محبتی بود که در اثر کفر، به گوساله پیدا کرده بودند (وَ أُشْرِبُوا فیقُلُوبِهِمُ الْعِجْلَ بِکُفْرِهِمْ)

به همین دلیل بود که در مقابل دعوت به پذیرفتن دستورات الهی، پاسخ دادند: «شنیدیم ولى زیر بار نمىرویم» (خُذُوا ما آتَیْناکُمْ بِقُوَّةٍ وَ اسْمَعُوا قالُوا سَمِعْنا وَ عَصَیْنا)

 

نکتهای که از این آیه استفاده میشود این است که:

عشق و علاقهى مُفرِط، خطرناک است (مخصوصاً آن چیز از امور باطل و دروغین باشد) و اگر دل انسان از علاقه به چیزى پر شود، حاضر نمىشود حقایق را بپذیرد.[2]



[1] سوره بقره، آیه 93

[2] تفسیر نور، ج‏1، ص 161

ارسال نظر

تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.